Loggia della Mercanzia Siena

De Loggia della Mercanzia bevindt zich op een plek die de Croce del Travaglio genoemd wordt. Het is hier dat drie van de belangrijkste straten van Siena, te weten de Via Banchi di Sopra, Via Banchi di Sotto en de Via di Città samenkomen.

Weetjes Loggia della Mercanzia Siena

Loggia della Mercanzia Siena
Loggia della Mercanzia

De Loggia della Mercanzia staat ook bekend als het Palazzo della Mercanzia, de Loggia di San Paolo of de Loggia dei Nobili. Het gebouw is tussen 1428 en 1445 door Sano di Matteo en Pietro del Minella ontworpen.

Het paleis wordt gezien als exemplarisch voor de 15e eeuwse gebouwen die in Siena opgetrokken werden. Hoewel er een aantal Gothische elementen overblijven is het kenmerkend voor de overgang van de middeleeuwse naar de Reniassance architektuur.

Vanaf 1764 doet het gebouw dienst als zetel van de Circolo degli Uniti.

Bezienswaardigheden Loggia della Mercanzia Siena

De Loggia wordt gekenmerkt door een serie brede bogen die samen met pilasters het in de 18e eeuw gebouwde bovenste gedeelte van het gebouw ondersteunen.

De pilaren worden opgeluisterd door nissen waarin standbeelden van heiligen staan. Deze worden gerekend tot de belangrijkste werken van de Renaissance in de stad. De beeldhouwers waren Antonio Federighi, die San Savino, Sant’Ansano en San Vittore voor zijn rekening nam en Lorenzo di Pietro, bijgenaamd Il Vecchio (“de Oude”), die Sint Pieter en Sint Paulus creëerde.

Binnen de Loggia della Mercanzia staan twee marmeren banken, met reliëfs van de hand van Urbano di Cortona (de “Kardinale Deugden”, links) en Antonio Federighi (“beroemde Romeinen”, rechts). De fresco’s en het pleisterwerk op de gewelven stammen uit het einde van de 16e eeuw.

Loggia della Mercanzia, Via di Città – 53100 Siena, Toscane, Italie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.