Geschiedenis San Quirico d’Orcia

De streek rond San Quirico d’Orcia was waarschijnlijk al in de tijd van de Etrusken bewoond, maar de belangrijkste periode in de geschiedenis van het stadje was gedurende de tijd dat het deel uitmaakte van de Republiek Siena.

Geschiedenis San Quirico d’Orcia

Uit het tijdperk vòòr de 13e eeuw is er niets over de geschiedenis van San Quirico d’Orcia bekend, maar uit de namen van een aantal plekken kan men wel afleiden dat het stadje een Etruskische oorsprong had.

Ook de aanleg van de Romeinse Via Francigena moet bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van de nederzetting.

De streek waar San Quirico d’Orcia gebouwd is werd in de 12e eeuw door de bisschop van Siena en die van Arezzo betwist.

In de 13e eeuw was het de zetel van vertegenwoordigers van de Keizer die er heengestuurd waren om de expansiedrift van Siena in te tomen. Gelijktijdig was die stad in een strijd gewikkeld met Orvieto en Montepulciano. Tot 1256 had Siena de macht over het kasteel.

In 1385 kregen de inwoners van San Quirico het burgerschap van Siena.

Aan het begin van de 15e eeuw werden ook de omringende bezittingen van de rijke Salimbeni familie, die in de middeleeuwen bij de nabijgelegen thermen gebouwd waren, aan het gezag van Siena toegevoegd.

Net na het midden van de 16e eeuw (1559) kwam San Quirico d’Orcia onder de Medici.

In 1667 kwam het in handen van Kardinaal Chigi, die de leenheer van het stadje werd. Eén van de bekendste gebouwen in de stad is het in die tijd gebouwde Palazzo Chigi.

In 1777 werd San Quirico d’Orcia een stad.