Toscane Vakantiehuis Podere San Francesco

Podere San Francesco is een luxe villa in het zuidelijke deel van Toscane in de provincie Siena. De villa bevindt zich in de gemeente Sarteano in een streek die bekend staat als de Val d’Orcia. Dit vakantiehuis in Toscane heeft een eigen zwembad en kan makkelijk zes personen herbergen.

Weetjes Vakantiehuis Toscane Podere San Francesco

Adres

Het adres van Podere San Francesco is Via delle Moline 2 – 53047 Sarteano (SI).

Buiten

Villa met Zwembad Toscane: Podere San Francesco
De luxe villa Podere San Francesco kan makkelijk 6 personen herbergen. De villa bevindt zich in Sarteano in het zuidelijke deel van Toscane.

De villa is kort geleden geheel gerestaureerd en bevindt zich tussen de met olijfbomen begroeide heuvels van Sarteano, op korte afstand van bekende Toscaanse steden als Chiusi, Chianciano en Cetona. De ligging, in een stille en dunbevolkte, maar toch niet van de wereld afgesloten streek zorgt ervoor dat U tijdens Uw verblijf in Podere San Francesco van een onbezorgde en relaxte vakantie kunt genieten.

Bij de villa horen twee tuinen en voor de ingang is een grote patio, waar U heerlijke maaltijden kunt nuttigen terwijl U van de schitterende zonsondergang geniet.

Het zwembad meet 6 bij 12 meter. U wordt door twee gazebo’s tegen de zon beschermd. Er is ook een barbecue.

Interieur Podere San Francesco, Vakantiehuis Toscane

De woning zelf heeft twee verdiepingen. Op de bovenste etage bevinden zich drie slaapkamers, met ruimte voor totaal 6 personen. De drie kamers delen samen twee badkamers.

Het meubilair is grotendeels antiek en is gemaakt in het begin van de vorige eeuw.

Toen de Podere San Francesco gebouwd werd bestond er nog geen air-conditioning en U wordt dan ook tegen de zomerse hitte beschermd door ouderwetse dikke muren.

Dagtochtjes

Toscane is natuurlijk veel te mooi om de hele dag bij het zwembad rond te hangen. Op korte afstand vindt U meer dan genoeg schitterende pittoreske plekken om Uw dagen door te brengen.

Sarteano zelf is een mooie stad met een oud kasteel en met de auto bent U in enkele minuten in Chiusi, waar U eventueel de trein kunt nemen naar beroemde Italiaanse steden als Rome, Florence, Siena en Arezzo.

Kleinere, maar evenzogoed beroemde steden in de omtrek zijn o.a. Assisi, Perugia, Pienza, Chianciano Terme (met warmwaterbronnen), Montepulciano en Orvieto, die alle met de auto in minder dan een uur te berijden zijn.

Praktische benodigdheden

Op ongeveer 2 kilometer bevindt zich een groot winkelcentrum met o.a. een supermarkt, een benzinestation en een bank en ter vermaak een pizzeria en zelfs een bowling. Iets verder weg ligt Sarteano zelf, waar een grote verscheidenheid van restaurantjes te vinden is.

Fotogalerij Podere San Francesco, Villa in Toscane

 

 

Kasteel Sarteano

Het Sarteano Kasteel bevindt zich op een heuveltop tussen de Val d’Orcia en de Valdichiana en torent boven het middeleeuwse centrum van de stad zelf uit. Rondom het kasteel bevindt zich een enorm park.

Weetjes Kasteel Sarteano

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Kasteel Sarteano
Uitzicht vanaf het kasteel van Sarteano.

Het adres van het kasteel is Via Del Forte – 53047 Sarteano (tel. +39 057820530). Openingstijden: Ochtend van 10.30 tot 13.00. Van 15 April tot 30 September van 15.00 tot 19.00. Van 14 Juli tot 16 Augustus van 21.00 tot 23.00. Van 1 Oktober tot 14 April van 15.00 tot 17.00 uur. Gesloten: Maandag. Toegangsprijs: Toegangsprijs: 3 Euro. Toegangsprijs met korting (6 tot 14 jaar, 65+): 2 Euro. Gratis: Jonger dan 6. Combi-kaartje Archeologisch Museum + rondleiding tombe: 8 Euro (korting 6 Euro). Combi-kaartje museum + kasteel. Combi-kaartje museum + rondleiding tombe + kasteel: 10 Euro. (Het park is gratis toegankelijk.)

Geschiedenis Kasteel Sarteano

Van de vier stadsmuren rondom Sarteano is de door de Republiek Siena in de 15e eeuw gebouwde de enige die nog geheel overeind staat. De twee ronde torens aan de oostkant worden via een weergang bereikt. De afbeelding van de wolf met het wapenschild van de stad die boven de ophaalbrug te zien zijn verwijzen naar Siena.

De muren van het kasteel zijn op sommige plekken zeven meter dik. De sloot onder de eerste ophaalbrug werd met brandbaar materiaal gevuld wanneer Sarteano belegerd werd.

Er zijn erg weinig ramen en tot 1699 was de enige toegangsmogelijkheid tot het kasteel een trap naast de muur die via een ophaalbrug tot de eerste verdieping binnen de muren leidde.

Naast de ijzeren toegangspoort an het einde van de ophaalbrug zijn de wapenschilden van de kapiteinsfamilies die het kasteel die op de muren woonden te zien.

Het centrale deel heeft vier verdiepingen. Vanaf het terras kan men de hele omgeving overzien. Op de verdiepingen zelf zijn nog antieke van travertijns marmer gemaakte rudimentaire toiletten en wasbakken te zien.

Een geheime wenteltrap voerde van de bovenste verdieping naar beneden en was de laatste vluchtweg ingeval het kasteel overmeesterd zou worden. Een onderaardse gang voerde vanaf hier naar het platteland rond de stad.

Het kasteel bestond al in 1038. In 1379 kwamen de stad en het kasteel deel uit te maken van Siena. Vanwege de ligging werd Sarteano vaak aangevallen, o.a. door Cesare Borgia (1503).

Na de overgave van Siena in 1555 werd de stad overgenomen door de Medici, die het kasteel moeilijker te verdedigen maakten door delen onder zand te bedelven.

In 1617 doneerde de Groothertog Cosimo II het kasteel aan Brandimarte Fanelli, wiens familie het tot 1998 in hun bezit zou hebben.

Tegenwoordig is het kasteel eigendom van de stad Sarteano zelf en na een lange restauratie werd het in 2006 geopend voor het publiek.

 

San Martino in Foro Kerk Sarteano

De San Martino in Foro Kerk in Sarteano heeft als grootste trekpleister een schilderij van de hand van Beccafumi. De kerk bestond al in de 12e eeuw, toen nog onder de naam Santa Maria in Vallepiatta, maar is in 1843 geheel nieuw opgebouwd.

Weetjes San Martino in Foro Kerk Sarteano

Adres San Martino in Foro Kerk

De kerk bevindt zich op het Piazza Bargagli, tegenover het Palazzo Comunale van de stad.

Geschiedenis San Martino in Foro Kerk

San Martino in Foro Kerk Sarteano
Het meesterwerk van Beccafumi.

De Chiesa di San Martino in Foro heeft een neo-klassieke façade, die vooral gekenmerkt wordt door de belgevel, en staat dichtbij de Porta Umbra. Op een van de klokken staat met Gothische letters het jaartal 1282 geschreven.

Het interieur bestaat uit een enkel schip.

Toeristisch hoogtepunt van deze kerk is de door Beccafumi geschilderde “Maria-Boodschap” (Annunciazione) uit 1546 (eerste altaar links). Er bestaat een brief waarin de schilder zich beklaagt twee jaar na de voltooing van het werk nog niet betaald te zijn.

Een tweede bezienswaardigheid in is een “Madonna met Kind” van de hand van Jacopo di Mino del Pellicciaio. Dit schilderij uit 1344 wordt ook wel de Madonna del Cardellino genoemd. De poliptiek Madonna delle Grazie is van de hand van dezelfde kunstenaar.

De “Madonna met Kind, San Rocco en San Sebastiano” is in de tweede helft van de 15e eeuw geschilderd door Andrea di Niccolò.

“Bezoek van de Maagd aan de Heilige Elizabeth” is van de hand van Matteo Rosselli (17e eeuw).

“Madonna in de Glorie met Kind en Heiligen” is van de hand van Alessandro Casolani (16e eeuw).

 

Nationaal Archeologisch Museum Sarteano

Het Archeologisch Museum van Sarteano bevindt zich in het Palazzo Gabrielli, een historisch gebouw in het centrum van de stad.

Weetjes Archeologisch Museum Sarteano

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Archeologisch Museum Sarteano
Palazzo Gabrielli – Museo Civico Archeologico Sarteano

Het adres van het Museo Archeologico Nazionale is Via Roma n. 24
53047 Sarteano. Tel. +39 0578269261. Openingstijden: Van 10,30 tot 12,30 en van 16,00 tot 19,00 uur. April tot Oktober van dinsdag tot zondag; maandag gesloten. November tot Maart: Zaterdag, zondag, feestdagen en dagen die aan een feestdag voorafgaan. 23 December tot 6 Januari geopend, behalve 25 December en de ochtend van 1 Januari. Toegangsprijs: 4 Euro. Toegangsprijs met korting (6 tot 18 jaar, 65+): 3 Euro. Gratis: Jonger dan 6. Combi-kaartje museum + rondleiding tombe: 8 Euro (korting 6 Euro). Combi-kaartje museum + kasteel. Combi-kaartje museum + rondleiding tombe + kasteel: 10 Euro.

Geschiedenis Nationaal Archeologisch Museum Sarteano

Het Nationaal Archeologisch Museum Sarteano is gehuisvestigd in het 16e eeuwse Palazzo Gabrielli, dat echter nog oudere, middeleeuwse elementen bevat, zoals de Porta del Morto (“Deur van de Dode Man”). Dezekon enkel bereikt worden via een ladder, die ’s nachts weggehaald werd. Later werd deze enkel nog geopend wanneer men een doodskist weg moest dragen. Het wapenschild van de Gabrielli familie iste zien op het plafond van de kamer waar deze deur toegang toe gaf.

De fundering van het gebouw rust op een laag travertijns marmer.

Het museum is in 1997 geopend om er de in de 19e en 20e eeuwen opgegraven en in opslagplaatsen bewaarde collecties van het Nationaal Archeologisch Museum van Florence onder te brengen. Hieraan werden de vondsten uit het Antiquarium Comunale en de aan het museum geschonken privé-verzameling van de Bologni-familie toegevoegd.

Helaas zijn veel van de in en rond Sarteano gevonden archeologische voorwerpen niet in de stad zelf, maar in musea als het Museo Archeologico di Firenze en het Santa Maria della Scala Compex in Siena te zien.

Toen men systematisch vindplaatsen in de omgeving begon te onderzoeken, bleek dat veel van het materiaal al was geplunderd. Voorbeelden zijn de Solaia-Macchiapiana-Mulin Canale necropolis en de Albinaia necropolis.

Het meest interessante deel van het museum is afkomstig uit de Pianacce necropolis, die pas in 1954 ontdekt is. Hier werden 21 tombes ontdekt, waaronder de beschilderde Tombe van de Infernale Quadriga. Ook was er een heiligdom in de vorm van een theater.

 

Sarteano

Sarteano is een klein stadje in het zuidelijke deel van de provincie Siena. Grootste trekpleisters zijn de Etruskische tombes en het traditionele festival Giostra del Saracino dat elk jaar in Augustus gehouden wordt.

Weetjes Sarteano

Met de auto/openbaar vervoer naar Sarteano Italië

 Museo Civico Archeologico Sarteano
Museo Civico Archeologico

Het stadje ligt op een heuveltop tussen de Val d’Orcia en de Valdichiana. Het ligt ongeveer 165 kilometer ten noorden van Rome, 100 kilometer ten zuiden van Florence en op iets meer dan 50 kilometer van zowel Siena als Arezzo. Op minder dan 20 kilometer bevinden zich beroemde schilderachtige stadjes als Pienza, Chianciano Terme en Montepulciano.

Met de auto uit Rome: Neem de A1/E35 tot Chiusi en dan de SS478.
Met de auto uit Siena: Neem de SR2 tot San Quirico d’Orcia, dan de SP71 tot Chianciano Terme en dan de SP19.

Openbaar vervoer uit Rome: Neem een trein naar Chiusi en dan een bus (T5 of T9) naar Sarteano (Piazza Bargagli).
Openbaar vervoer uit Siena: Neem een trein naar Chiusi en dan een bus (T5 of T9) naar het centrale plein van de stad, Piazza Bargagli.

Bezienswaardigheden Sarteano

San Francesco Kerk SarteanoSarteano is al bewoond sinds de oudheid. De stad beschikt over een Archeologisch Museum, waar veel van de in de tombes in de omgeving gevonden voorwerpen tentoongesteld worden. Uit de middeleeuwse tijd staat het kasteel nog overeind en torent boven de stad uit. De belangrijkste kerk van de stad is de Chiesa di San Martino in Foro. Ook bevinden zich er een aantal warmwaterbronnen in de streek.

Evenementen Sarteano

Elk jaar op 15 Augustus wordt het oorspronkelijk middeleeuwse ruitertoernooi Giostra del Saracino gehouden. Vijf ridders, die elk een contrada (wijk) vertegenwoordigen, moeten met een lans proberen zoveel mogelijk ringen te pakken te krijgen. De allereerste keer dat dit gebeurde was in 1583. Sinds 1982 is het festival zonder tussenpauzen elk jaar gehouden.

Sarteano, Italië (Provincie Siena, Regio Toscane)

Het adres van het gemeentehuis is Corso Garibaldi, 7 – 53047 Sarteano (Siena). Tel. +39 0578269200. Het kengetal is 0578 en de postcode is 53047. De enige deelgemente heet Castiglioncello del Trinoro.